Feyenoord heeft de opvolger van Malacia eindelijk binnen

Reacties

Marcos López is de nieuwe linksback van Feyenoord. De Rotterdammers nemen de Peruviaanse linksback over van San José Earthquakes. Daarmee heeft Feyenoord de opvolger van Tyrell Malacia eindelijk binnen. López tekent een contract tot medio 2026.

Feyenoord heeft de opvolger van Malacia eindelijk binnen
© Pro Shots

De naam van López (22) zong al een tijdje rond in De Kuip. Inmiddels is de transfer helemaal rond. López speelde sinds januari 2019 voor San José, dat uitkomt in de Major League Soccer. Zijn contract liep nog tot het einde van dit kalenderjaar door, maar is dus afgekocht. In het lopende seizoen in Amerika deed López in zeventien competitiewedstrijden mee.

'Geweldig om in Europa voor deze mooie club en stad te mogen spelen', vertelt López op de website van Feyenoord. 'Dit is een grote stap in mijn carrière en een kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Met de hulp van de mensen binnen de club en de support van de fanatieke, trouwe achterban, geloof ik dat ik me hier snel zal thuis voelen.'

López is nog niet speelgerechtigd. De linksback is in afwachting van een werkvergunning. Feyenoord hoopt de komende tijd de defensie nog verder te versterken. Naast Malacia vertrokken deze zomer Ramon Hendriks, Philippe Sandler en deze maandag Marcos Senesi. De Rotterdammers tastten in de jacht op een linksback eerder nog mis bij onder anderen Ian Maatsen, die voor Burnley koos.

Lees op VI PRO meer over Marcos López:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.