Feyenoord haalt jeugdinternational NEC

Feyenoord heeft Mark Otten voor drie jaar vastgelegd. De achttienjarige jeugdinternational komt komende zomer transfervrij over van NEC, waar zijn contract afloopt. Otten wordt door Feyenoord eerst bij Excelsior gestald.

Feyenoord haalt jeugdinternational NEC

'Mark is een mentaal sterke jongen voor de toekomst. Hij zat al jarenlang in de scouting en via Excelsior moet hij bewijzen of hij klaar is voor het Feyenoord-niveau', liet technisch directeur Mark Wotte weten op de website van Feyenoord.

Otten zelf ziet Feyenoord als een kans die misschien maar één keer voorbij komt. En dat hij zich eerst via Excelsior in de kijker moet spelen, is geen bezwaar. 'Bij Excelsior krijg ik alle mogelijkheden om door te groeien. Wanneer ik in De Kuip speel? Ik heb drie jaar de tijd om dat bereiken, maar ik hoop dat het sneller gaat', aldus de als verdediger en middenvelder inzetbare Otten.

De geboren Nijmegenaar maakte dit seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 27 maart viel hij in de 87ste minuut in tegen NAC Breda (5-2 nederlaag). Tegen Roda JC (4-0 verlies) kreeg hij tien minuten langer de tijd.

Bekijk hier al onze video's