Feyenoord haalt er met Pratto een spits bij

Reacties

Feyenoord gaat zich versterken met Lucas Pratto. De 32-jarige Argentijnse aanvaller, die deze week nog naar Nederland reist, zal de rest van dit seizoen worden gehuurd van River Plate, waar hij door cruciale goals op handen wordt gedragen door de fans.

Feyenoord haalt er met Pratto een spits bij
© Pro Shots

Tijdens de eerste seizoenshelft was de spitspositie vaak een hoofdpijndossier in Rotterdam-Zuid. Nicolai Jørgensen miste veel duels wegens blessureleed en Robert Bozenik zit al een tijdje in de lappenmand.

Pratto moet nu de opties van trainer Dick Advocaat verruimen. De aanvaller kwam de afgelopen tijd nauwelijks aan spelen toe bij River Plate. In de periode 2016-2017 speelde Pratto vijf keer voor de Argentijnse nationale ploeg. De spits maakte ook twee goals als international, in WK-kwalificatieduels met Venezuela en Colombia. Tot zijn eerdere clubs behoren Boca Juniors, Genoa en São Paulo.

In de afgelopen drie seizoenen van de Argentijnse Superliga maakte Pratto in totaal zeven treffers in 51 wedstrijden. Namens Vélez Sarsfield was de spits tussen 2012 en 2015 in 123 wedstrijden nog veertig keer trefzeker. Daarna toog Pratto naar Brazilië, waar hij de kleuren van eerst Atlético Mineiro en later São Paulo verdedigde, om begin 2018 neer te strijken bij River Plate. Zijn laatste officiële duel speelde Pratto op 13 december, een duel met Argentinos Juniors in de Copa Diego Maradona.

Copa Libertadores
Verreweg zijn belangrijkste goal voor River Plate maakte Pratto op 9 december 2018: de 1-1 tegen Boca Juniors in de veelbesproken return van de finale om de Copa Libertadores tegen Boca Juniors. De wedstrijd werd wegens supportersoproer betwist in Madrid. Na verlenging triomfeerde River Plate met 3-1. Overigens had Pratto ook in de heenwedstrijd al doel getroffen. Vooral door die goals tegen de aartsrivaal is de aanvaller een absolute publiekslieveling bij de fans van de Argentijnse topclub.

Feyenoord hervat de Eredivisie op 10 januari met een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam. De Rotterdammers overwinteren als derde, met vijf punten minder dan koploper Ajax.

Spelersprofiel

L. Pratto


Geboortedatum:
4 juni 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
La Plata
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Club Olimpia

Onlangs maakte Feyenoord de komst van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot (per 1 juli 2021) bekend. Lees in dit verhaal meer over de ontwikkelingen in Rotterdam-Zuid:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.