Feyenoord-flop toont aandenken van Messi in imposant privémuseum

Reacties
Feyenoord-flop toont aandenken van Messi in imposant privémuseum
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bij Feyenoord mondde zijn dienstverband uit in een mislukt avontuur, maar Lucas Pratto is in eigen land een grote meneer. De Argentijn (34) is de speler met de meeste doelpunten ooit in de Copa Libertadores en groeide uit tot een icoon van River Plate. Het leverde een schat aan verzamelingen op.

Pratto, liefkozend El Oso (De Beer) genoemd, werd in 2018 de grote held van Buenos Aires. Na een explosieve heenwedstrijd, waarin hij al scoorde, speelde River Plate de return in de finale van de Copa Libertadores in Madrid tegen aartsrivaal Boca Juniors. In Estadio Bernabéu - waar gespeeld werd omdat de veiligheid van de spelers in Argentinië niet gewaarborgd kon worden - schoot Pratto wéér raak. Na verlenging won River Plate (3-1), waardoor de Argentijn de trofee omhoog mocht tillen.

Bij een inkijkje in zijn verzameling aan mooie herinneringen uit zijn carrière liet Pratto - nu spits van Vélez Sarsfield - zien een liefhebber te zijn. De Beer bewaart alles wat hem dierbaar is, toonde hij via Instagram. In zijn huis is inmiddels een privémuseum opgetuigd. Een van de meest prominente pronkstukken? Het shirt van zijn debuut bij River.

Behalve dat shirt, dat een belangrijk moment in de carrière van de oud-Feyenoorder bleek, is veel meer te zien. Zo ook een masker van een beer. Pratto droeg het na een treffer in de Zuid-Amerikaanse Super Cup tegen Athletico Paranaense. Even verderop is een ingelijst shirt te zien, gesigneerd door al zijn ploeggenoten, van de Copa-finale in Madrid. Inclusief medaille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Je zou het na zijn tijd in de Eredivisie bijna niet denken, maar Pratto speelde ook nog voor de nationale ploeg. De 34-jarige spits, generatiegenoot van onder andere Sergio Agüero, heeft het shirt van zijn debuut bewaard. Het is eveneens gesigneerd door zijn ploeggenoten, waaronder aanvoerder Lionel Messi. Uiteindelijk bleef zijn interlandcarrière steken op vijf caps en twee doelpunten.

Lees hier op VI PRO het verhaal over Lucas Pratto nadat hij bij Feyenoord kwam:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.