Feyenoord en Kongolo winnen makelaarsbonje

Reacties

Feyenoord en Terence Kongolo hoeven niets te betalen aan makelaar Erkan Alkan. De zaakwaarnemer uit Zutphen eiste vorige maand in een ongekend moddergevecht voor de KNVB-arbitragecommissie een paar miljoen euro.

Feyenoord en Kongolo winnen makelaarsbonje

Kongolo zegde in 2016 zijn begeleidingscontract op met Alkan en stapte over naar bureau Wasserman van zaakwaarnemer Rob Jansen. Vervolgens verkaste de speler voor vijftien miljoen euro van Feyenoord naar AS Monaco.

Zijn oude zaakwaarnemer startte een juridisch gevecht om een aandeel op te eisen. Toen Alkan in 2015 voor Kongolo een nieuw contract afsloot bij Feyenoord, bedong hij bij de Rotterdamse club tien procent van de transfersom. Daarnaast schermde hij met twee contracten die hij sloot met Kongolo zelf. Op basis van het tweede contract moest Kongolo de helft van zijn persoonlijke transferbonus aan hem afstaan.

In Zeist ontstond een verbeten gevecht tussen Wasserman en de Stellar Group, een groot Britse managementbureau aan wie Alkan was gelieerd. Het kamp Alkan/Stellar wilde de schade vergoed zien en beschuldigde Jansen van spelersroof en 'leugens, kunstgrepen en listen'.

Op hun beurt betichtten Kongolo, Jansen en Feyenoord de opponent van valsheid in geschrifte. Het tweede contract met Kongolo werd omschreven als 'bizar' en 'vals'. Het kamp Kongolo ontkende dat het contract was getekend en sprak van 'knip- en plakwerk'. 

De arbitragecommissie heeft nu het kamp-Kongolo gelijk gegeven. De drievoudige international had het recht om zijn samenwerking met Alkan op te zeggen indien hij ontevreden was. Daarmee verviel voor Alkan ook het recht op zijn transfercommissie van Feyenoord. Het tweede contract was niet geregistreerd bij de KNVB en ook strijdig met de regelgeving. Vandaar dat Kongolo zijn oude makelaar niets is verschuldigd.

In plaats van een paar miljoen te ontvangen op zijn rekening moet Alkan nu opdraaien voor de proceskosten, circa negenduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.