Feyenoord completeert topweek en slaat gat met Willem II

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag op eenvoudige wijze afgerekend met Willem II. De Tilburgers hadden bij een zege in De Kuip in punten weer gelijk kunnen komen met de nummer drie van de Eredivisie, maar maakten daar geen moment aanspraak op. En dus was het een mooie week voor Rotterdammers.

Feyenoord completeert topweek en slaat gat met Willem II
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Willem II
Willem II

Feyenoord plaatste zich donderdagavond immers nog met groot gemak voor de bekerfinale door NAC Breda eenvoudig opzij te zetten. Drie dagen later trof het opnieuw een stuntploeg uit Noord-Brabant, maar wel van een heel ander kaliber. De ploeg van Adrie Koster won dit seizoen niet alleen van PSV (2-1), Ajax (0-2) en AZ (1-3), maar draait al het hele seizoen knap bovenin mee in de Eredivisie.

De laatste weken wilde het vooral in uitduels echter niet meer zo vlotten. SC Heerenveen was eind januari na penalty's te sterk in het KNVB-bekertoernooi en vervolgens dienden PSV (3-0) en FC Emmen (4-2) de Tilburgers nederlagen toe. Daar kwam er zondag weer eentje bij, want Willem II was geen moment echt bij machte het Feyenoord in eigen stadion moeilijk te maken.

Waar de ploeg van Dick Advocaat in de halve finale tegen NAC (7-1) nog een kwartier nodig had om het initiatief te nemen, gebeurde dat drie dagen later van meet af aan. Feyenoord had verreweg het meeste balbezit en meldde zich regelmatig voor het doel van Timon Wellenreuther, zonder de Duitser echt in de problemen te brengen. In het laatste kwartier voor rust ging het opeens hard.

De manier waarop Feyenoord de score opende was knap. Jens Toornstra maakte zijn vijfde competitiegoal van het seizoen namelijk door een voorzet van Tyrell Malacia met links in één keer langs de aan de grond genagelde Wellenreuther te schieten. Vijf minuten later liet ook Steven Berghuis de keeper kansloos uit een penalty, na hands van Dries Saddiki, en evenaarde zo culthelden József Kiprich en John Guidetti.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Görkem Saglam na de rust als vervanger van de ongelukkige Saddiki, die de bal op zijn arm kreeg terwijl hij een tackle inzette, hoopte Koster in de tweede helft wel een vuist te kunnen maken in De Kuip. De mogelijkheid was er zeker, omdat Feyenoord na rust een stuk minder furieus van start ging. Verder dan een schot in het zijnet van Mike Tresor Ndayishimiye kwam Willem II echter niet.

De andere Tilburgse pogingen om nog iets te maken van de middag in De Kuip strandden. De grootste kansen van de tweede helft waren zodoende voor Feyenoord. Róbert Bózenik kreeg zijn voet niet tegen een voorzet van Luciano Narsingh en zelf liet de invaller tot twee keer toe na Wellenreuther te kloppen. De zege kwam echter niet meer in gevaar en dus is het gat met Willem nu II zes punten.

Marcos Senesi werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd

Feyenoord Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Vertrouwen groeit bij Feyenoord: 'Ze kunnen het seizoenslot spannend maken'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.