Feyenoord boekt met Pellè moeizame zege op Zwolle

Ook de komst van Graziano Pellè heeft Feyenoord (nog) niet verlost van de gebrekkige afronding. Tegen PEC Zwolle bleven de gemiste kansen zonder consequenties: 2-0.

Feyenoord boekt met Pellè moeizame zege op Zwolle

Feyenoord verwelkomde kort voor het verstrijken van de transferdeadline Pellè als de spits die het gebrek aan scorend vermogen moest verhelpen. De Italiaan, die wordt gehuurd van Parma, bewees bij zijn debuut voor Feyenoord direct zijn waarde.

Koud begonnen aan de tweede helft caramboleerde een poging van Pellè uiteindelijk via FC Zwolle-middenvelder Joost Broerse in het vijandelijke doel. Bevrijdend werkte het gelukkige doelpunt niet echt, want Feyenoord had ook na de 1-0 moeite de zege veilig te stellen.

Dat gebeurde ruim een kwartier voor het einde met dank aan Gerard Aafjes. De verdediger van PEC Zwolle ging in de fout tegen Ruben Schaken en mocht zich gelukkig prijzen dat de straf beperkt bleef tot een strafschop en een gele kaart.

De actie van Aafjes betekende wel het einde voor PEC Zwolle, doordat Lex Immers van elf meter de marge verdubbelde. Feyenoord speelde geen beste wedstrijd, maar voor een puntenverlies hoefde de ploeg van trainer Ronald Koeman niet meer te vrezen.

Op basis van de eerste helft was de overwinning zeker verdiend, al deed Feyenoord zich voor rust opnieuw tekort door de nodige kansen onbenut te laten. Immers kon het verschil niet maken, terwijl Wesley Verhoek naliet zijn debuut voor Feyenoord op te luisteren met een doelpunt. Ruben Schaken was twee keer dicht bij een treffer, maar vond tot twee keer toe doelman Danny Wintjens op zijn weg.

Tegelijkertijd verzuimde PEC Zwolle te profiteren van het gebrek aan scorend vermogen bij Feyenoord om zelf een voorsprong te nemen. Wiljan Pluim was met een schot net voorlangs het dichtst bij de openingstreffer geweest.

Waar Feyenoord uiteindelijk toch tot scoren kwam, daar bleef de aanval van PEC Zwolle droog staan. De Overijsselse ploeg, die nog steeds wacht op de honderdste zege in de Eredivisie, blijft voorlaatste in de Eredivisie. Feyenoord is de nummer vier. Foto: VI Images

{"title":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk.","textMobile":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk."}
Bekijk hier al onze video's