Feyenoord begint tegen Shakhtar met Jørgensen en Nieuwkoop

Reacties

Nicolai Jørgensen begint dinsdag in de Champions League-ontmoeting met Shakhtar Donetsk in de basis bij Feyenoord, waar Sven van Beek en Bart Nieuwkoop hun (basis)debuut maken in de Champions League.

Feyenoord begint tegen Shakhtar met Jørgensen en Nieuwkoop

Feyenoord moet winnen van Shakhtar om nog hoop te houden op overwintering in Europa. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn basisploeg, deels noodgedwongen, in vergelijking met het Eredivisie-duel met PEC Zwolle aangepast.

Jørgensen heeft na hersteld te zijn van hamstringblessure zaterdag tegen PEC zijn rentree gemaakt bij Feyenoord. Voor Van Bronckhorst was die invalbeurt genoeg reden de Deense spits aan de aftrap te laten komen tegen Shakhtar. Daardoor schuift gelegenheidspits Jean-Paul Boëtius weer naar de linkerflank, waar Sam Larsson wordt gedegradeerd tot bankzitter.

In defensief opzicht waren de keuzemogelijkheden voor Van Bronckhorst beperkt door onder andere de blessures van Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en zaterdag uitgevallen Renato Tapia. Sven van Beek is tegen Shakhtar de man centraal naast Jeremiah St. Juste. Voor hem wordt het na zijn invalbeurt tegen Napoli zijn eerste basisplaats in de Champions League.

Nieuwkoop maakt als rechtsback tegen Shakhtar zijn debuut in de Champions League. Sofyan Amrabat schuift door naar het middenveld, hetgeen ten koste gaat van Jens Toornstra.

Feyenoord wil van stempel slechtst presterende Nederlandse club in CL-historie af
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.