Fernandez volleert Excelsior naar zege bij NAC Breda

Excelsior verbaasde positief door op bezoek bij NAC Breda te winnen (1-2). De Rotterdammers dankte de zege aan een fraaie volley, even na rust, van spits Guyon Fernandez.

Na een sterk begin van NAC, waarbij Leonardo al in de eerste minuten een schot geblokt zag worden, kwam Excelsior uit het niets op voorsprong in de twintigste minuut door een doelpunt van Roland Bergkamp.

Zes minuten later kwam de thuisclub echter weer op gelijke hoogte na gerommel in de Excelsior-defensie. Na goed terugleggen van Matthew Amoah maakte Ali Boussaboun gelijk (1-1).

Op die stand viel het een en ander af te dingen. Excelsior had in de eerste helft namelijk een strafschop moeten krijgen, na een handsbal in het zestienmetergebied van Anthony Lurling. Het voorval ontging echter aan scheidsrechter Jan Wegereef.

Die misser van de arbiter deerde de bezoekers uiteindelijk niet, doordat ze vroeg in de tweede helft de winst pakte via Fernandez. De aanvaller, in beeld bij NEC, volleerde knap raak na een schitterende pass van Jordy Clasie.

De negende competitietreffer van Fernandez dit seizoen bleek goed voor de zege. Excelsior heeft daardoor nu 29 punten uit 31 wedstrijden. Desondanks blijven de Kralingers zestiende staan, wat inhoudt dat ze na afloop van de reguliere competitie moeten deelnemen aan de nacompetitie. Foto: VI Images