Fenomeen Fernandes dwingt bij zege Man Utd plek in bijzonder elitegroepje af

Reacties

Manchester United heeft de zo indrukwekkende zege op Europa League-opponent Real Sociedad in eigen land een passend vervolg gegeven. Newcastle United werd zondagavond verslagen op Old Trafford, waardoor The Red Devils weer tweede staan in de Premier League.

Fenomeen Fernandes dwingt bij zege Man Utd plek in bijzonder elitegroepje af
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Newcastle United
Newcastle United

In de basiself waren er geen grote verrassingen bij United, of het moet geweest zijn dat Daniel James als rechtsbuiten de voorkeur kreeg boven Mason Greenwood. Bruno Fernandes moest als nummer 10 zoals gebruikelijk voor de creatieve impulsen zorgen en dit keer kon niet eens gehoopt worden op een invalbeurt van Donny van de Beek. De ex-Ajacied liep onlangs een spierblessure op en verloor de race tegen de klok voor Newcastle-thuis, hij zat niet bij de selectie.

United speelde pover in de openingsfase en bij Solskjaer moeten de gedachten toch terug zijn gegaan naar andere wedstrijden tegen defensief ingestelde tegenstanders waarin het al misging dit seizoen. Eind januari werd in eigen huis nog verloren van Sheffield United (1-2), vorige week nog kwam de topclub op bezoek bij West Bromwich Albion niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Vanwege die voorgeschiedenis was de opluchting des te groter toen de ban vanuit het niets gebroken werd in de dertigste minuut. Marcus Rashford versnelde bij de linkerzijlijn in duel met Emil Krafth en bleek simpelweg niet af te stoppen. De Zweed werd het bos in gestuurd en Rashford klopte Newcastle-goalie Karl Darlow met een hard schot in de korte hoek: 1-0. Lang kon United niet genieten van die voorsprong. Uit een hoekschop zorgde Allan Saint-Maximin in de 36ste minuut voor de gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United herstelde zich aardig van die klap en kwam in de 57ste minuut opnieuw op voorsprong. James maakte zijn derde doelpunt van het seizoen in de Premier League: 2-1. De buitenspeler scoorde nadat Fernandes de bal heel licht getoucheerd had, misschien wel zonder de intentie om de Welshman te bereiken. Dat laatste is geen criterium, waardoor de Portugees alweer zijn tiende assist van het seizoen in de Premier League achter zijn naam kreeg. Hij is nu de derde speler in de grote vijf Europese competities, na Thomas Müller (Bayern München) en Harry Kane (Tottenham Hotspur), die dit seizoen dubbele cijfers heeft gehaald als het gaat om zowel goals als assists.

Fernandes pikte zelf ook nog een doelpunt mee, hij bepaalde de eindstand op 3-1 door een strafschop te benutten na een overtreding van Arsenal-huurling Joe Willock op Marcus Rashford. United, waar Shola Shoretire (17) in de slotfase nog zijn Premier League-debuut mocht maken, is nu weer de nummer twee van Engeland en heeft met nog dertien speelrondes te gaan een achterstand van tien punten op Manchester City.

Leicester City
Leicester City blijft in de Premier League maar meedoen om de Champions League-plekken. Met een zwaarbevochten zege bij Aston Villa werd het gat naar nummer vijf Chelsea vergroot tot zes punten. Voor rust sloeg de ploeg van Brendan Rodgers in een tijdbestek van vijf minuten twee keer toe. Eerst was een schuiver van James Maddison goed voor de openingstreffer. Zoals wel vaker sloeg hij toe van buiten het zestienmetergebied.

Even later was het al 0-2. Harvey Barnes was attent bij een rebound, die doelman Emiliano Martinez moest toestaan na een knal van Jamie Vardy. Kort na rust deed voormalig Ajacied Bertrand Traore al vallend nog wel wat terug, maar de verwoede pogingen om gelijk te maken bleken vervolgens vruchteloos. Villa miste daarbij de ingevingen van Jack Grealish, die met lichte klachten niet van de partij was. Leicester blijft zich door de zege knap handhaven in de top, waarin Man Utd dus ook geen steek liet vallen en waarin Man City zondag opnieuw goede zaken deed.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.