Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken uit de Süper Lig

Reacties

Fenerbahçe dreigt uit de Süper Lig te stappen. Dat is het gevolg van de ongeregeldheden tijdens het uitduel met Trabzonspor, dat zondag volledig ontspoorde.

Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken uit de Süper Lig
© Ziggo Sport
Trabzonspor
Trabzonspor
2 - 3
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Tijdens de wedstrijd was het al onrustig in Trabzon, maar na het laatste fluitsignaal ging het helemaal mis. Supporters van de thuisploeg betraden het veld en deelden klappen uit aan beveiligers en spelers van Fenerbahçe. Voor de nummer twee van de Süper Lig is de maat vol. In een verklaring sluit Fenerbahçe niet uit de competitie voortijdig te verlaten.

Dat wordt op 2 april besloten. Dan belegt de club een vergadering over het incident. 'Het is compleet uit de hand gelopen. De behandeling die onze club in dit land krijgt, is onaanvaardbaar', zei voorzitter Ali Koç. 'Vaak genoeg heeft de Turkse bond verbetering beloofd, maar het gaat maar door. We zijn een land geworden waar geweld normaal is. Laat dit het einde zijn.'

Onaanvaardbaar
In Turkije is inmiddels een onderzoek opgestart naar de incidenten. Ook Gianni Infantino heeft van zich laten horen. De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA noemde de gebeurtenissen in Trabzon onaanvaardbaar. 'Alle spelers moeten veilig zijn en beschermd worden om de sport te beoefenen die vreugde brengt aan zo veel mensen op de hele wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
38
33
3
2
92-26
+66
102
2
Fenerbahçe
38
31
6
1
99-31
+68
99
3
Trabzonspor
38
21
4
13
69-50
+19
67
4
İstanbul Başakşehir
38
18
7
13
57-43
+14
61
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.