'Fenerbahçe met vier voormalig Eredivisie-spelers tegen FC Twente'

Reacties

FC Twente lijkt donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Fenerbahçe in de play-offronde van de Conference League rekening te moeten houden met vier oude bekenden aan de aftrap.

'Fenerbahçe met vier voormalig Eredivisie-spelers tegen FC Twente'
Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 1
FC Twente
FC Twente

Fenerbahçe mist drie spelers door blessures: Luan Peres, Samet Akaydin en Serdar Aziz. Laatstgenoemde zou nog een MRI-scan ondergaan om definitief vast te stellen of hij beschikbaar is. Volgens Hürriyet zijn dat Jayden Oosterwolde (oud-FC Twente) en Ferdi Kadioglu (voormalig NEC) als respectievelijk links- en rechtsback. Achter centrumspits Edin Dzeko zouden volgens het Turkse medium oud-Ajacied Dusan Tadic en ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski worden opgesteld.

De aanval van het flink gerenoveerde Fenerbahçe wordt gecompleteerd door de duurste aankoop deze zomer: Cengiz Ünder. Hij werd voor vijftien miljoen euro overgenomen van Marseille. Szymanski kwam voor bijna tien miljoen euro over van Dinamo Moskou. Hetzelfde bedrag werd op tafel gelegd voor Fred van Manchester United, die centraal op het middenveld wordt verwacht. Rodrigo Becão (Udinese), die de club 8,3 miljoen euro kostte, zal samen met de transfervrije Alexander Djiku (RC Strasbourg) het centrale duo achterin vormen.

Fenerbahçe maakte donderdagochtend de komst van Dominik Livakovic bekend. Het eerste deel van het tweeluik met FC Twente komt nog te vroeg voor de 28-jarige Kroatische doelman. Daarom zal de bekogelde Altay Bayindir waarschijnlijk weer onder de lat staan bij de Turkse club. Het alternatief is Irfan Can Egribayat, die de laatste twee duels - door een lichte blessure bij Bayindir - mocht opdraven.

Szymanski
Op de persconferentie in aanloop naar het tweeluik zat Szymanski achter de microfoon bij Fenerbahçe. 'Vorig seizoen heb ik twee keer tegen Twente gespeeld en ik weet wat ze kunnen', zei de Pool over het weerzien met FC Twente. 'Twente is een team met goede spelers.'

Szymanski gaf aan onder de indruk te zijn van de supporters bij zijn nieuwe werkgever. 'Ik had de aandacht van de fans niet verwacht. Naar mijn mening ondersteunen ze niet alleen mij, maar het hele team met magische passie. De fans zaten in alle zes de wedstrijden die we speelden in grote getalen op de tribune, waar we erg blij mee waren. Wij delen dit geluk met hen. De fangroep hier is veel diverser en gepassioneerder.'

Vermoedelijke opstelling: Bayindir; Kadioglu, Becão, Djiku, Oosterwolde; Yüksek, Fred, Szymanski; Ünder, Dzeko, Tadic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.