Federico Bernardeschi, veelzijdige steunpilaar van Fiorentina

Reacties

In de negentiende speelronde van de Serie A gaat Fiorentina op bezoek bij hekkensluiter Pescara (aftrap 15.00 uur). VI-redacteur Sander Janssen blikt vooruit op de afscheidstournee van aanvaller Federico Bernardeschi.

Federico Bernardeschi, veelzijdige steunpilaar van Fiorentina

Het is in 2017 niet de vraag of, maar wanneer Bernardeschi vertrekt. Fiorentina hoopt hem in ieder geval het komende half jaar te behouden door een hoge transfersom te eisen, maar weet dat de 22-jarige aanvaller niet lang meer voor de club speelt. 2016 was een topjaar voor Bernardeschi. Hij brak definitief door bij Fiorentina en maakte zijn debuut bij het Italiaanse nationale elftal.

In de vaderlandse media wordt Bernardeschi al gelinkt aan Chelsea, Tottenham Hotspur, Bayern München en Paris Saint-Germain. Maar wat maakt hem zo goed? Hieronder de belangrijkste kwaliteiten van de aanvaller.

Afwerken
Een van de belangrijkste kwaliteiten van een aanvaller is natuurlijk scoren. Bernardeschi bewees in de eerste seizoenshelft het net te kunnen vinden. In de laatste wedstrijd van 2016, thuis tegen Napoli, had hij met twee treffers en een assist een groot aandeel in het 3-3 gelijkspel. Dit seizoen scoorde hij tien keer in 24 officiële duels.

Tegen Napoli liet Bernardeschi zijn klasse zien met twee treffers en een assist.
Tegen Napoli liet Bernardeschi zijn klasse zien met twee treffers en een assist.

Dreiging
Bij zijn tweede treffer tegen Napoli liet Bernardeschi zien dat hij in zijn eentje voor veel gevaar kan zorgen. Met de bal aan zijn voet liep hij richting het strafschopgebied. Zijn tegenstander wandelde mee en bood hem net genoeg ruimte. Hij zag het gaatje en haalde met links uit. Buiten het bereik van doelman Pepe Reina belandde zijn pegel in het doel.

Veelzijdig
Als linkspoot speelt Bernardeschi het liefst als rechtsbuiten, zodat hij à la Arjen Robben naar binnen kan draaien en op doel kan vuren. Maar dat is niet de enige positie waar hij uit de voeten kan. Bernardeschi kan daarnaast spelen als linksbuiten, schaduwspits en aanvallende middenvelder.

Passing
Tegen Napoli liet Bernardeschi ook zien dat hij niet alleen aan zichzelf denkt. Met de bal aan zijn voet draaide hij naar binnen en zag hij ploeggenoot Mauro Zárate versnellen. Met een hoge pass op maat bracht hij de Argentijn precies op tijd in stelling en zag hij momenten later een 3-2 voorsprong op het scorebord staan.

Duidelijk is dat Bernardeschi aan zijn afscheidstournee bezig is. De stap naar de Europese top zal niet lang op zich laten wachten. Tot die tijd speelt de aanvaller 'gewoon' voor Fiorentina, te beginnen zondag tegen Pescara.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.