FC Zwolle gaat mede aan kop in Jupiler League

FC Zwolle heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen die RKC Waalwijk de afgelopen weken moest slikken. De ploeg van coach Jan Everse won met 2-1 op bezoek bij FC Eindhoven en mag zich medekoploper noemen. En passant legde de Overijsselse club beslag op de vijfde periodetitel.

Na 24 minuten was het even schrikken voor Zwolle toen Serhat Koc FC Eindhoven op een 1-0 voorsprong zette. Tozé trok de stand vijf minuten later echter alweer gelijk. Daarna was het lang wachten voor Zwolle op de winnende treffer. Niklas Moisander (foto) stelde de zege in de 84ste minuut veilig.

RKC en Zwolle hebben beide 58 punten uit dertig wedstrijden. Op basis van een beter doelsaldo is RKC nog steeds lijstaanvoerder in de Jupiler League. FC Eindhoven zakte door de nederlaag naar de laatste plaats.