FC Volendam wil PSV achterna

Reacties

Naast de bouw van het duurzaamste stadion ter wereld in de vorm van een boot, heeft FC Volendam z’n zinnen gezet op nog een ander duurzaamheidsproject. De club is druk bezig een cirkel rond te club te ontwikkelen van bedrijven rond de club die in gelijke tred met FC Volendam op een verantwoorde wijze willen groeien.

FC Volendam wil PSV achterna
© Pro Shots

Het plan heeft volgens clubvoorzitter Piet Kemper overeenkomsten kent met Metropoolregio Brainport Eindhoven, een samenwerking van PSV met zes grote bedrijven en instellingen uit de omgeving die sinds 2019 onder één noemer op het shirt van de Eindhovense club staan. Iets waar FC Volendam op den duur ook op hoopt met zijn ‘duurzame cirkel’ van ondernemingen. ‘Zes bedrijven zijn al ingestapt’ aldus Kemper. De naam van het project wil de club nog niet prijsgeven.

Jan Smit is een van de grote aanjagers achter het plan. De zanger, sinds 2013 bestuurslid van FC Volendam, krijgt binnenkort een nog grotere rol bij de profclub uit zijn dorp. Per 1 juli wordt hij voorzitter. Hij is daarmee de opvolger van Kemper, die stelt dat de club veel profijt heeft van de bekendheid en het netwerk van de Volendamse artiest. Zo heeft Smit voor de ontwikkeling van het nieuw te bouwen stadion, ‘t Skip, onder anderen de hulp van oud-premier Jan-Peter Balkenende ingeschakeld. 'Voor Jan gaat elke deur open', aldus Kemper.

Lees op VI PRO het hele verhaal over Jan Smit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.