FC Volendam knokt zich terug tegen Heracles en is van de nul af

FC Volendam heeft zaterdag zijn eerste punt van dit seizoen gepakt. Na vier nederlagen uit de eerste vier speelronden toonde de ploeg van Matthias Kohlert zaterdag veerkracht tegen Heracles Almelo: 2-2. Dat betekent dat er nu geen enkel team in de Eredivisie meer op nul punten staat.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 2
Heracles Almelo

Volendam was sinds vorige week de enige Eredivisie-ploeg die al zijn wedstrijden tot dusver verloor en hoopte daar zaterdag een einde aan te kunnen maken. Heracles, dat ruim twintig jaar geleden voor het laatst won in het Noord-Hollandse dorp, had echter andere plannen. De ploeg van John Lammers was over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij en leek ook te gaan zegevieren.

In de tweede helft scoorden de gasten twee keer in een kort tijdsbestek. Eerst opende Brian De Keersmaecker de score ('51), vervolgens schilderde Emil Hansson de 0-2 in de bovenhoek ('57). Heracles had in de eerste helft ook al de meeste kansen gekregen en dus was de voorsprong van de gasten verdiend.

Twintig minuten voor tijd kwam Volendam uit het niets terug in de wedstrijd. Benaissa Benamar schoot uit een verlengde inworp de aansluitingstreffer binnen. Dit doelpunt bracht de hoop terug bij Volendam, dat in het restant van de wedstrijd vol goede moed op jacht ging naar de gelijkmaker en daar ook kansen voor kreeg. Uit een hoekschop werkte Robert Mühren de 2-2 binnen. De vreugde in het Kras Stadion was groot en na op het veld geworpen biertjes werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd.

Na de hervatting was er nog spektakel voor beide doelen. Eerst kwam Heracles bijna opnieuw op voorsprong, toen Navajo Bakboord op de lat ramde. Aan de overkant werd een schot van Mühren nog gekeerd. Zo eindigde het in 2-2 en is Volendam van de nul af. In de aankomende week wacht voor de ploeg van Kohler eerst Ajax-uit (woensdag) en vervolgens PSV-uit (zaterdag).

Heracles komt na het verspelen van de 0-2 voorsprong op zeven punten uit vijf wedstrijden terecht. Daarmee staat het in de middenmoot. Donderdag speelt de ploeg van Lammers uit tegen AZ; drie dagen daarna komt mede-promovendus PEC Zwolle naar Almelo. PEC heeft na vijf duels evenveel punten als Heracles.