FC Volendam de klos na schlemielig gelijkspel

Door een schlemielig eigen doelpunt moet FC Volendam alweer afscheid nemen van de Eredivisie. Gerry Koning tekende vlak voor tijd voor een onbedoelde gelijkmaker (2-2), waardoor De Graafschap ontsnapte en De Wijdbroeken degraderen.

Het beslissende moment had plaats in de 77ste minuut. Ben Sahar was op weg naar het doel van Jeroen Verhoeven, maar voordat de Israëliër kon uithalen zette Koning zijn voet tegen de bal. De verdediger schoot de bal echter achter zijn eigen keeper: 2-2.

Het was een bizarre ontknoping van een spannend treffen op De Vijverberg, dat na rust ontbrandde. De Graafschap kwam na 55 minuten op voorsprong. Stephan Keller kopte de bal na een vrije trap tegen de binnenkant van de paal, waarna Verhoeven de bal pas achter de doellijn leek weg te werken. Scheidsrechter Pieter Vink kende de treffer toe: 1-0.

Maar binnen een kwartier keerde FC Volendam het duel om met hulp van twee invallers: Melvin Platje en Jack Tuyp. Eerst bediende Platje zijn spits Gerson Sheotahul, die vanaf tien meter uithaalde en doelman Erik Heijblok klopte. En in de 67ste minuut ontsnapte Platje over de rechterflank, waarna hij een voorzet op het hoofd van Tuyp plaatste. Via de grond kopte de spits raak: 1-2. Zo leek Volendam alsnog te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie.

Op het veld was weinig verschil waar te nemen tussen beide ploegen. Zowel Volendam als De Graafschap was enkele malen kansrijk. Sahar miste zeer riante mogelijkheden namens de thuisploeg, terwijl Koning vijf minuten voor tijd dé kans had zijn fout ongedaan te maken. Maar hij schoot vanaf vijftien meter over.