FC Utrecht-collectief wint van zwalkend AZ

Een collectief sterk spelend FC Utrecht was AZ in de eigen Galgenwaard de baas. De ploeg van Ronald Koeman verloor het derde competitieduel op rij en verkeert in zwaar weer.

FC Utrecht-collectief wint van zwalkend AZ

Koeman had ingegrepen na de magere prestaties van de laatste weken en liet David Mendes da Silva en Maarten Martens buiten de basiself. Pontus Wernbloom en Kees Luijckx stonden wel aan de aftrap. De Alkmaarders troffen een FC Utrecht dat weinig scoort, maar vooralsnog eenvoudig de punten haalt.

Na een fase van aftasten werd de wedstrijd door de thuisploeg uit een standaardsituatie opengebroken. Nana Asare vond de magneet die Sander Keller weer terug in zijn voorhoofd heeft. De verdediger liet Joey Didulica, die de geblesseerde Sergio Romero verving, kansloos.

De bezoekers probeerden daarna op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar AZ faalde jammerlijk in die missie. In het restant van de wedstrijd werd de ploeg nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het doel van Michel Vorm. FC Utrecht kreeg de betere kansen, maar was slordig in de eindpass. Van afstand miste de ploeg echter vaak ternauwernood.

Illustratief voor de malaise bij AZ was de tweede gele, en dus de rode kaart die Simon Poulsen in de slotfase zag. FC Utrecht meldt zich bovenin het klassement en AZ verliest voorlopig de aansluiting.

Bekijk hier al onze video's