FC Utrecht wil kampioensvorm voortzetten tegen Roda

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht probeert zaterdagavond in Limburg de opmars voort te zetten ten koste van Roda JC Kerkrade.

FC Utrecht wil kampioensvorm voortzetten tegen Roda
Speelronde: 17
Aftrap: zaterdag 17 december, 18.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Roda JC won 22 van de voorgaande 42 competitieduels met FC Utrecht op eigen bodem (G15, V5). Utrecht won slechts twee van de laatste 22 Eredivisie-duels op bezoek bij Roda JC (G6, V14).

• De laatste thuiszege van Roda JC in de Eredivisie was tegen FC Utrecht (1-0 op 28 januari); de Limburgers zijn sindsdien al dertien competitieduels zonder een thuisoverwinning. Acht keer werd er verloren.

• Roda JC is de enige club die in de eerste seizoenshelft nog geen thuiszege in de Eredivisie boekte.

• Roda JC staat voor het eerst op slechts acht treffers na speelronde 16 van een Eredivisie-seizoen. Yannis Anastasiou is de eerste trainer die in zijn eerste zestien Eredivisie-duels als coach zijn team acht keer of minder zag scoren sinds Gerard van der Lem in 1989/90 (met Haarlem, vijf).

• FC Utrecht is acht wedstrijden op rij ongeslagen (W5, G3) en pakte in die periode meer punten (achttien) dan elke andere ploeg in de Eredivisie.

• FC Utrecht is de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen in alle wedstrijden tot scoren kwam.

• FC Utrecht kan voor het eerst sinds maart 2010 in minimaal drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden de nul houden (toen vier op rij).

• Sébastien Haller (foto, links) was sinds zijn komst in januari 2015 direct betrokken bij 49 Eredivisie-goals (37 treffers, 12 assists); iets dat alleen Luuk de Jong (59) en Hakim Ziyech (57) ook presteerden.

Yannis Anastasiou is de enige trainer die dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd in de Eredivisie omzette in winst.
Yannis Anastasiou is de enige trainer die dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd in de Eredivisie omzette in winst.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.