FC Utrecht voorzichtig met rentree spits Mulenga

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier vreest dat hij Jacob Mulenga langer kwijt is dan aanvankelijk werd verondersteld. De spits viel drie weken geleden in Glasgow tegen Celtic uit met hamstringblessure, waarna Ricky van Wolfswinkel als enige spits overbleef.

FC Utrecht voorzichtig met rentree spits Mulenga

'Het blijkt om een scheurtje te gaan en dat kan lastig zijn', vertelt Du Chatinier aan Voetbal International. 'FC Groningen komt aanstaande zondag te vroeg voor hem en dat geldt waarschijnlijk ook voor de eerste wedstrijd in de Europa League tegen Napoli. We zijn extra voorzichtig met Jacob. Beter een week te laat terugkeren dan een dag te vroeg. Hoe mooi Europees voetbal ook is, die beker zullen we niet winnen. De Eredivisie is dus nog steeds belangrijker.'

Nana Asare hervat dinsdag de training. De Ghanees kampte met een lichte hamstringverrekking. Bij verdediger Sander Keller, die in het duel met FC Twente uitviel, is daarentegen weer sprake van een scheurtje. 'Drie hamstringblessures in een korte tijd; dat is inderdaad frappant. Sommige mensen zoeken dan meteen naar een verband, maar wij zien het als puur toeval. We hebben dit nog niet eerder meegemaakt', aldus Du Chatinier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen