FC Utrecht troeft NEC simpel af

FC Utrecht blijft in het spoor van de (sub)top van de KPN Eredivisie. De ploeg van Frans Adelaar was in Nijmegen te sterk voor een tegenvallend NEC (3-0).

FC Utecht troefde de Nijmeegse ploeg af op inzet en agressiviteit. Bovendien gingen de Domstedelingen beter om met de kansen. De doelpunten vielen in de tweede helft. Zeven minuten na rust opende Jean-Paul de Jong de score. Het doelpunt van FC Utrecht was de eerste tegentreffer, dat NEC in de eigen Goffert sinds 8 september incasseerde. Halverwege de tweede helft was het eenzijdige duel beslist. Allereerst rondde Stefaan Tanghe met een lob het voorbereidend werk van Stijn Vreven knap af.

NEC-trainer Johan Neeskens probeerde met het inbrengen van Frank Demouge het tij te doen keren, maar Dave van den Bergh maakte drie minuten na de wissel een einde aan alle Nijmeegse illusies. Positief was de rentree van Luuk Maes. De verdediger van NEC heeft twee maanden blessureleed achter de rug heeft.