FC Utrecht houdt nog wat over aan jonge spits

Reacties

FC Utrecht heeft spits Mees Rijks verkocht aan Valerenga IF uit Noorwegen. De twintigjarige aanvaller beschikte over een aflopend contract, door deze deal houden de Domstedelingen nog iets over aan de spits die sinds 2015 in de opleiding speelde. VI meldde eerder al dat Rijks op weg was naar de uitgang.

FC Utrecht houdt nog wat over aan jonge spits
© Pro Shots

Voor Rijks blijft de teller zodoende steken op één wedstrijd in de hoofdmacht. Op 13 maart 2022 viel hij acht minuten voor tijd in tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren waren toen op een 0-1 voorsprong gekomen via Eran Zahavi, daar bleef het ondanks de invalbeurt van Rijks bij.

De spits vertrekt toch met flink wat ervaring uit Nederland. Namens Jong FC Utrecht speelde hij bijna honderd wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In 92 duels was hij 19 keer trefzeker.

Bij Valerenga is het doel van Rijks duidelijk: zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. De Noorse club degradeerde vorig jaar via de play-offs, nadat het als veertiende was geëindigd in de Eliteserien. Rijks kan bij Valerenga gezien worden als de opvolger van Torgeir Børven. De spits met een verleden bij FC Twente maakte deze winter de overstap naar Odds BK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.