FC Utrecht houdt hoop op buitenkansje Bahebeck

Reacties

FC Utrecht heeft een mogelijke terugkeer van Jean-Christophe Bahebeck nog niet uit het hoofd gezet. De Fransman kwam het afgelopen seizoen door een achillespeesblessure tot slechts zes Eredivisie-duels, waarin hij drie keer scoorde.

FC Utrecht houdt hoop op buitenkansje Bahebeck

In de rust van het duel met DHSC kwam Simon Makienok in het veld. De 27-jarige Deen, die vorig seizoen zijn kruisband afscheurde, werd na een half uur alweer gewisseld. 'Dat was volgens afspraak', zegt de spits. 'Ik moet het rustig opbouwen. Aan het einde van het seizoen heb ik alweer voorzichtig met de beloften gespeeld. Nu heb ik echt het gevoel dat ik terug ben. De knie voelt sterk en ook mentaal heb ik nergens last van. Ik ben er klaar voor.'

In de dertig minuten die Makienok speelde, scoorde hij twee keer. De boomlange spits maakt naar eigen zeggen een frisse start. 'Vorig jaar heb ik uiteindelijk geen competitiewedstrijd gespeeld. De supporters kunnen me dan ook zien als nieuwe speler. Maar dan wel eentje die zijn teamgenoten en de stad al kent. Dat is een voordeel. Mijn doel is eerste spits te worden. De vraag is alleen hoelang ik nodig heb om weer de oude te worden. Hopelijk is dat aan het einde van de voorbereiding.'

Mogelijk krijgt de Deen concurrentie van een oude bekende. FC Utrecht heeft een hernieuwde samenwerking met Jean-Chrisophe Bahebeck nog niet helemaal uit het hoofd gezet. De 25-jarige spits werd afgelopen seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain, maar raakte in Nederland zwaar geblesseerd.

Een terugkeer is niet uitgesloten. 'Als we het hebben over buitenkansjes, dan zou Bahebeck zo'n buitenkansje kunnen zijn', aldus Zuidam. 'Maar het feit is dat hij nu niet hier is. Het is een complexe situatie. Op dit moment is het niet aan de orde, al weet je nooit hoe het in een transferperiode kan lopen', besluit de directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.