FC Utrecht gunt Maher lucratieve transfer

Reacties

Adam Maher gaat FC Utrecht verlaten. De 28-jarige middenvelder staat op het punt een contract te tekenen bij Damac FC in Saoedi-Arabië. FC Utrecht houdt naar verluidt een flinke transfersom over aan de vijfvoudig international, die nog maar over een eenjarige verbintenis beschikte.

FC Utrecht gunt Maher lucratieve transfer
© Pro Shots

Een transfer hing al enige tijd in de lucht. Maher liet vorig jaar in gesprek met de clubleiding weten graag een nieuw avontuur aan te willen gaan. De vijfvoudig international is 28 jaar en beschikte over een kortlopend contract. Door nu te verkassen, wordt FC Utrecht er financieel ook wijzer van.

Eerder deze week liet Henk Fraser in gesprek met VI nog weten Maher graag te behouden. Al wist de trainer toen waarschijnlijk al dat de middenvelder bezig was met een transfer. ‘Ik vind Adam een fantastische speler. Ik hoop dat hij blijft. Maar ik snap ook wat er speelt. Hij speelt hier al een tijdje, heeft nog steeds een droom en een zekere leeftijd’

Damac FC betaalt FC Utrecht een afkoopsom. Voordeel voor de Domstedelingen is dat de opvolger van Maher al in huis is. Het nam Luuk Brouwers voor een bescheiden transfersom over van Go Ahead Eagles.

Maher speelde uiteindelijk 91 wedstrijden voor FC Utrecht. In 2019 verraste hij vriend en vijand door AZ in te ruilen voor De Domstad. Daarmee volgde hij het spoor van John van den Brom. De middenvelder speelde eerder al eens in het buitenland voor het Turkse Osmanlispor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer A. Maher
Meer over A. Maher
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.