FC Utrecht gunt Booy 'zijn nieuwe uitdaging'

Foeke Booy heeft de overgang naar het Saudische Al-Nassr afgerond. FC Utrecht gunt de 'meest succesvolle coach' de (lucratieve) kans.

FC Utrecht gunt Booy 'zijn nieuwe uitdaging'

'Zijn nieuwe uitdaging gunnen we hem en is een logische stap in zijn carrière', aldus voorzitter Jan Willem van Dop op de website van FC Utrecht. Het contract van Booy in de Domstad had nog een looptijd tot medio 2008. 'Maar we hadden nu eenmaal de afspraak, dat bij een aantrekkelijk aanbod over een eerder vertrek te praten zou zijn.'

'Foeke heeft zeer veel voor de club betekend. Twee keer de KNVB-beker winnen en bovendien de Johan Cruijff Schaal veroveren is een buitengewone prestatie. Hij is de meest succesvolle trainer die FC Utrecht ooit heeft gehad. Dat hij nu iets nieuws wil gaan doen, begrijpen we.'

Booy (45) tekende in Saudi-Arabië een contract voor één jaar. Hij neemt Gerrie Schouwenaar, die nog in dienst is van Cambuur Leeuwarden, mee als assistent. Het vertrek van Booy betekent dat FC Utrecht kort voor de voorbereiding op zoek moet naar een nieuwe trainer. 'We gaan er van uit dat we zaterdag de opvolger van Foeke nog niet hebben gepresenteerd', aldus Van Dop.

'We hebben dit vertrek natuurlijk vanaf vorige week zien aankomen en we zijn inmiddels bezig met het zoeken naar een opvolger. Maar we maken een weloverwogen keuze en we nemen dus geen overhaaste beslissingen', zegt de preses.

Onder andere Co Adriaanse wordt genoemd als kandidaat. Vooralsnog nemen assistenten John van Loen en David Nascimento de honneurs waar. Dit tweetal zal in principe ook de voorbereiding naar de eerste Intertoto Cup-wedstrijden doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen