FC Utrecht gaat verder op Scandinavische toer

Reacties

FC Utrecht heeft Niklas Vesterlund vastgelegd. De rechtsback van 24 komt over van Tromsø IL uit Noorwegen en tekent een contract voor 3,5 jaar, inclusief een optie voor een extra jaar.

FC Utrecht gaat verder op Scandinavische toer
© Pro Shots

Enkele dagen geleden meldde VI al dat Utrecht aan het onderhandelen was over Vesterlund. In de tussentijd raakte de club met Modibo Sagnan en de gehuurde Hugo Novoa twee verdedigers kwijt, maar de defensieve linie is dus al snel weer versterkt met de Deen. Hij kost Utrecht circa een half miljoen euro.

Vesterlund werd opgeleid door FC Kopenhagen, maar brak uiteindelijk nooit door in het eerste elftal. Via Trelleborgs FF (Zweden) kwam de back in 2021 terecht bij Tromsø, dat kort daarvoor gepromoveerd was naar het hoogste niveau.

'Niklas is een gedreven en ambitieuze speler', beschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van Utrecht. 'Hij maakt graag rushes langs de zijlijn en staat verdedigend zijn mannetje. Niklas speelt met veel energie en heeft een goede mentaliteit, mooi dat hij ons team komt versterken.'

Vesterlund is alweer de vierde winteraanwinst van Utrecht, eerder kwamen Sam Lammers, Tim Handwerker en Jeppe Okkels naar de Domstad. Tegenover de aanwinsten staat het vertrek van Mats Seuntjens, Calvin Raatsie en de eerder genoemde Novoa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.