FC Utrecht en 'mentor' Van der Gun bereiken akkoord

Cedric van der Gun speelt ook komend seizoen voor FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

FC Utrecht en 'mentor' Van der Gun bereiken akkoord

'Ik ben nu 33 en wil graag nog een paar jaar in de top voetballen', zegt Van der Gun op de website van de Eredivisieclub. 'Bij FC Utrecht heb ik het goed naar mijn zin. Het is een fijne club, met geweldige supporters, een goede talentvolle spelersgroep en een vakkundige technische staf.'

FC Utrecht ziet voor Van der Gun een belangrijke rol weggelegd. 'Wij hebben een bijzonder jonge spelersgroep, die ervaren jongens als Cedric om zich heen nodig heeft', aldus Hoofd Scouting en Hoofd Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff.

'Cedric is een goede voetballer die mede vanwege zijn jarenlange ervaring in het voetbal weet wat er wordt gevraagd op topniveau. Zijn voetballende inbreng in combinatie met de mentorrol die hij kan vervullen, maakt hem voor ons een belangrijke speler.'

Van der Gun kwam in januari 2012 terug in De Galgenwaard, die hij in 2009 had verruild voor een avontuur bij Swansea City. De Hagenaar speelde daarnaast voor onder meer Ajax, Willem II, ADO Den Haag en Borussia Dortmund.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen