FC Utrecht draait met gelijkspel in Antwerpen warm voor AZ en Ajax

Reacties

FC Utrecht is in zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding niet tot scoren gekomen tegen Royal Antwerp FC. Het duel met de Belgen eindigde zoals hij begonnen was: 0-0.

FC Utrecht draait met gelijkspel in Antwerpen warm voor AZ en Ajax
© Pro Shots

Utrecht, dat eerder deze zomer het vijftigjarige bestaan van de club vierde en zich erbij neerlegde dat de bekerfinale tegen Feyenoord toch echt niet gespeeld zal gaan worden, trof met Antwerp een tegenstander dat al wat verder in de voorbereiding zit. De Belgische bekerfinale wordt immers wél gespeeld en op 1 augustus neemt de ploeg van de nieuwe trainer Ivan Leko het op tegen Club Brugge. In de oefenwedstrijd van zaterdag viel er van het verschil in ritme weinig te merken.

Utrecht kreeg in Antwerpen, waar geen supporters welkom waren, de beste kansen. In de eerste helft kreeg Simon Gustafson het echter niet voor elkaar om te scoren en na rust probeerden Adrián Dalmau, Othman Boussaid en Bart Ramselaar tevergeefs om de score te openen. Zo eindigde het eerste oefenduel van Utrecht, waarin de van FC Groningen overgekomen Django Warmerdam zijn officieuze debuut maakte, onbeslist.

De volgende oefenwedstrijd die voor Utrecht op het programma staat is op 1 augustus. AZ is dan de tegenstander. Later in de maand augustus oefent Utrecht in de Eredivisie is Back-programma nog tegen Ajax (13/8) en SC Heerenveen (20/8).

Opstelling FC Utrecht eerste helft: Paes; Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Emanuelson, Velanas, Gustafson; Venema, Arweiler, Joosten.

Opstelling FC Utrecht tweede helft: Nijhuis; Pabai, Van der Maarel, Mamengi, Culhaci; Van den Berg, Maher, Boussaid; Kerk, Dalmau, Ramselaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.