FC Utrecht-captain Janssen komt met goed nieuws na blessureleed

Reacties

Willem Janssen staat op het punt om zijn rentree te maken bij FC Utrecht. De aanvoerder van de hyperambitieuze subtopper was zeven maanden uitgeschakeld, maar is nu bijna terug binnen de lijnen.

FC Utrecht-captain Janssen komt met goed nieuws na blessureleed
© Pro Shots

FC Utrecht komt de laatste weken vooral in het nieuws door het binnenhengelen van aanvallende aanwinsten als Eljero Elia, Mimoun Mahi en Daniel Arzani, maar op korte termijn sluit er ook een defensieve versterking van binnen de eigen gelederen aan. Aanvoerder Janssen raakte eind januari zwaar geblesseerd, hij scheurde zijn kruisband af, maar werkte sindsdien keihard aan zijn herstel.

En dat werp zijn vruchten af, want Janssen traint inmiddels weer volop mee bij de Domstedelingen. 'Als het zo doorgaat, dan durf ik wel te zeggen dat ik volgende week mijn eerste speelminuten kan gaan maken', zo vertelt hij nu tegenover FOX Sports.' Daarmee doelt hij op het oefenduel dat FC Utrecht op zaterdag 5 september speelt tegen 1. FC Köln, een week later opent de ploeg van trainer John van den Brom de Eredivisie tegen AZ.

Of Janssen voor dat duel weer volledig inzetbaar is? 'Dat weet ik niet. Ik begin normaal gesproken met een helft spelen. In principe heb ik dan alles gedaan wat die knie moet kunnen doen, en heb ik weer wedstrijdminuten in de benen. Dan is het aan de technische staf wanneer ze me willen gebruiken. Maar ik moet zo snel mogelijk naar negentig minuten toe, een aantal wedstrijde achter elkaar spelen, want dat heb ik lange tijd gemist.'

FC Utrecht veel te sterk voor geplaagd SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.