FC Twente zwaait na Smal ook Brenet uit, Van Wolfswinkel krijgt aanbod

Reacties

FC Twente heeft zich voor nog tenminste één seizoen verzekerd van de diensten van Michal Sadílek. De Tsjechische middenvelder had een optie in aflopende contract, die gelicht is. Voor Ricky van Wolfswinkel is er ook nog toekomst in Enschede, terwijl Joshua Brenet en Gijs Smal de club lijken te verlaten.

FC Twente zwaait na Smal ook Brenet uit, Van Wolfswinkel krijgt aanbod
© Pro Shots

Zaterdag meldden de Tukkers dat Sadílek nog een jaar langer in de Grolsch Veste actief zal blijven. Daardoor zal de international zijn vierde seizoen in het shirt van FC Twente ingaan. In 2021 werd Sadílek gehuurd van PSV, waarna hij een jaar later gekocht werd. Inmiddels speelde hij al 84 officiële wedstrijden voor de club.

Wie volgend jaar ook mogelijk met FC Twente de Champions League in kan gaan, is Ricky van Wolfswinkel. In het aflopende contract van de geroutineerde spits is geen optie opgenomen, maar de club meldt dat het in gesprek is over een langer verblijf van de tweevoudig international. Dit seizoen maakte de 35-jarige aanvaller elf doelpunten voor FC Twente, dat hem in de zomer van 2021 overnam van FC Basel.

Vleugelverdedigers
Technisch directeur Arnold Bruggink zal komende zomer vooral moeten kijken naar vleugelverdedigers. Van Gijs Smal, die transfervrij is komende zomer, is al langer bekend dat hij mikt op een vertrek. Dat heeft de club nu ook bevestigd. Hetzelfde geldt voor Joshua Brenet, die volgens FC Twente ook heeft aangegeven liever zijn heil elders te zoeken.

Opties gelicht
Onder de lat in Enschede is Lars Unnerstall onomstreden, maar in zijn schaduw heeft FC Twente ook de beschikking over Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies. De drie doelmannen blijven allemaal tot medio 2025 in de Grolsch Veste. De club hoopt dat dat ook geldt voor verdediger Alec Van Hoorenbeeck. De Belg wordt gehuurd van KV Mechelen, maar als het aan de club ligt, wordt de optie tot koop gelicht.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
* Actueel tot en met 25 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.