FC Twente worstelt: 'Fysiek gezien piept en kraakt het'

Reacties

PEC Zwolle voelde dat er meer te halen viel tegen FC Twente, maar aanvoerder Bram van Polen kan de nederlaag in Enschede desondanks accepteren. Door fysieke problemen bij de Tukkers hoopte hij op meer. 

FC Twente worstelt: 'Fysiek gezien piept en kraakt het'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'In de eerste helft gaven we niet zoveel weg, maar in de tweede helft was het vooral verdedigen omdat Twente er een schepje bovenop deed. We hebben terecht verloren', is het oordeel van Van Polen bij ESPN. 'Uit bij Twente gaan weinig ploegen winnen. We hadden het gevoel dat er wat te halen viel, ook omdat Twente Europees gespeeld heeft, maar ze brachten extra kwaliteit binnen de lijnen.

Twente speelde donderdag nog een Europese wedstrijd tegen Riga FC en moest zondag weer tot het uiterste gaan om PEC op de knieën te dwingen. 'Ik heb een ploeg gezien die graag van PEC wilde winnen. Fysiek gezien piept en kraakt het, maar dat wisten we', zegt Twente-trainer Joseph Oosting.

'We zijn doorgegaan en deden alles om te winnen. Dat vind ik heel knap. In de eerste helft ging het moeizaam en zag je dat we veel wedstrijden spelen. Door blessures moesten we spelers wisselen. Ik heb ook gezegd: als we iets willen, moeten we door de zure appel heen bijten', zegt Oosting, die nog geen uitsluitsel kan geven over de blessures van Youri Regeer en Joshua Brenet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.