FC Twente wint na zes weken eindelijk weer eens

Reacties

FC Twente heeft tegen PEC Zwolle een einde gemaakt aan een negatieve reeks in de Eredivisie. In het laatste kwartier bezorgden Renato Tapia en Hakim Ziyech de Tukkers drie punten: 2-0.

FC Twente wint na zes weken eindelijk weer eens

De ploeg van trainer Alfred Schreuder wachtte al zes weken op een overwinning. Ook zaterdagavond leek die er lange tijd niet te komen. Dat had vooral te maken met het optreden van Warner Hahn.

De doelman van PEC Zwolle leek lange tijd onpasseerbaar. Hahn maakte drie grote kansen van FC Twente onschadelijk, maar had geen passend antwoord op de sterke slotfase van FC Twente. Renato Tapia was eerder al twee keer gevaarlijk voor het doel van Hahn, maar pas bij de derde grote kans was het raak. Uit een hoekschop van Hakim Ziyech knikte de aanvaller binnen: 1-0.

Even later was het weer raak, met dit keer Ziyech als doelpuntenmaker. De aanvallende middenvelder schoot binnen uit de rebound en is met vier goals en vier assists betrokken bij de laatste acht doelpunten van de Tukkers. Ook PEC Zwolle, waar Tukker en voormalig FC Twente-middenvelder Wout Brama in de basis begon, kreeg kansen. Mustafa Saymak had een vrije doortocht na een misverstand tussen Joachim Andersen en voormalig PEC Zwolle-speler Kamohelo Mokotjo, maar de gelegenheidsaanvoerder miste.

FC Twente, waar Orlando Engelaar voor de wedstrijd en Andreas Bjelland en Luc Castaignos tijdens het duel geblesseerd uitvielen, bezet na de zege in eigen huis de achtste plaats, terwijl de Zwollenaren zijn terug te vinden op plek zes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.