FC Twente werkt met komst Steijn aan toekomst

Reacties

FC Twente heeft de eerste nieuwe speler voor komend seizoen bijna binnen. Sem Steijn gaat transfervrij de overstap maken van ADO Den Haag naar de club uit Enschede, mits de medische keuring geen problemen oplevert. Twente is druk bezig met de invulling van de selectie van komend jaar.

FC Twente werkt met komst Steijn aan toekomst
© Pro Shots

Technisch directeur Jan Streuer meldde voordat hij zijn contract met opnieuw een jaar verlengde al dat hij met het nieuwe seizoen bezig was. Na de winterse transferperiode is de td concreet aan de slag gegaan. De komst van Steijn stond hoog op de prioriteitenlijst. De twintigjarige middenvelder van ADO scoorde dit seizoen twaalf keer in 24 duels en is - niet onbelangrijk - transfervrij op te pikken.

Voor de zoon van Maurice Steijn ligt een meerjarig contract klaar in Enschede. De aanvallende middenvelder is een van de opties voor de nummer 10-positie, waar dit seizoen Michel Vlap staat. De spelmaker wordt gehuurd van Anderlecht en drukte nog te weinig zijn stempel op het spel van Twente. De kans dat Twente een poging waagt om hem definitief over te nemen lijkt klein, ook omdat dat financieel een lastig verhaal wordt voor de Tukkers.

Wie mogelijk wel blijft is Michal Sadílek. De 22-jarige Tsjech wordt gehuurd van PSV en Twente bedong vorige zomer een optie tot koop. Aangezien Streuer in de zomer een deel van de transfersom voor Jayden Oosterwolde - die vertrok naar Parma - ontvangt, is er enige ruimte om Sadílek over te nemen. Twente hoopt daarnaast op een langer verblijft van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan is geleend van de City Football Group.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.