FC Twente Vrouwen officieus kampioen ondanks ruime Ajax-zege in De Kuip

Reacties

FC Twente heeft zaterdagmiddag de derde landstitel op rij zo goed als zeker veiliggesteld. Zelf won de club in eigen huis van PSV, waardoor Ajax op gepaste afstand blijft.

FC Twente Vrouwen officieus kampioen ondanks ruime Ajax-zege in De Kuip
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 0
PSV
PSV

De KNVB had een heuse Super Saturday ingepland voor de voorlaatste speelronde. Terwijl FC Twente het opnam tegen PSV, trof Ajax in De Kuip Feyenoord. Omdat in Rotterdam al snel werd gescoord door Ajax, was voor FC Twente duidelijk dat er ook gewonnen moest worden van PSV om het verschil op drie punten te houden.

Renate Jansen groeide uiteindelijk uit tot matchwinner met twee doelpunten in de eerste helft. De routinier maakte haar zestiende en zeventiende goal in de competitie en daarna ging FC Twente op zoek naar meer. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, werd het doelsaldo op zaterdag ook nog belangrijk.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 4
Ajax
Ajax

Dat doelsaldo is overduidelijk in het voordeel van FC Twente (+68 om +49), maar op de laatste speeldag van de competitie spelen de nummer één en twee nog tegen elkaar. Ook Ajax ging in De Kuip dus op zoek naar meer, om het doelsaldo wat op te krikken. De Amsterdammers scoorden uiteindelijk viermaal in De Kuip, maar lopen dus niet in op FC Twente. Komende vrijdag wacht het slotstuk van de competitie, alleen als Ajax met tien doelpunten verschil wint van FC Twente, blijft de titel alsnog in Amsterdam. Niet heel wonderbaarlijk dus dat er voorzichtig een feestje gevierd werd in de Grolsch Veste. De achtste landstitel in de clubhistorie kan vrijdag definitief worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.