FC Twente vreest extreem omzetverlies: spelers leveren salaris in

Reacties

Net als elke Eredivisie-club wordt ook FC Twente financieel keihard geraakt door de gevolgen van de coronapandemie. De Tukkers zijn daarom blij dat de spelers bereid zijn salaris in te leveren.

FC Twente vreest extreem omzetverlies: spelers leveren salaris in
© Pro Shots

'We zijn op allerlei manier aan het kijken en rekenen hoe we het hoofd boven water kunnen houden, maar dat kunnen we niet alleen. De spelers van FC Twente hebben dit signaal ook goed begrepen en zij zijn bereid per direct geld in te leveren', meldt algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite van FC Twente. 'Wij als directie hadden dit al eerder toegezegd. Met het overige personeel worden de besprekingen nog gestart.'

Afgelopen week bereikten werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf een akkoord over een pakket aan noodmaatregelen, waaronder een collectieve salarisverlaging. De clubs moesten dit nog wel overnemen.

Van der Kraan legt uit dat FC Twente zware klappen krijgt. 'Dit seizoen komen we door het niet spelen van de laatste vier thuiswedstrijden uit op een tekort van ongeveer twee miljoen euro. Mochten we het nieuwe seizoen tot en met december niet met publiek kunnen spelen dan betekent dat een omzetverlies van 35 tot 40 procent als we het beleid niet wijzigen', zegt de bestuurder.

'Met een jaaromzet van 25 miljoen euro kan iedereen uitrekenen dat dat geen sinecure is. We lagen financieel mooi op koers, maar zullen in het nieuwe seizoen met wedstrijden zonder publiek dus een forse stap terug moeten doen. Toch ben ik ervan overtuigd dat we samen deze periode doorkomen.'

Onlangs werd bekend dat FC Twente afscheid neemt van technisch directeur Ted van Leeuwen en hoofdtrainer Gonzalo García. Van der Kraan daarentegen maakt vrijdag bekend dat hij zich voor een nieuw jaar heeft verbonden aan de kampioen van 2010.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.