FC Twente uit de zorgen dankzij miljoenensteun gemeente

Reacties

FC Twente hoeft voorlopig niet langer te vrezen voor een faillissement. De gemeenteraad van Enschede heeft ingestemd met een uitgebreid steunplan voor de club.

FC Twente uit de zorgen dankzij miljoenensteun gemeente

In totaal gaat het om een voorstel ter waarde van veertien miljoen euro. Een gemeentelijke lening van vijf miljoen euro wordt kwijtgescholden, terwijl de resterende lening van nog eens negen miljoen euro wordt omgezet in een achtergestelde lening waarover geen rente of aflossing betaald hoeft te worden. Omdat de coalitie voor dit voorstel stemde, maakte het niet meer uit dat de oppositie tegen was (23 voor en 16 tegen).

Behalve de gemeente schieten ook meerdere bedrijven en particulieren de noodlijdende koploper van de Keuken Kampioen Divisie te hulp. Zo heeft ABN Amro 4,5 miljoen euro schuld op een totale schuld van 5,5 miljoen euro bij de bank kwijtgescholden en steekt bijvoorbeeld ook de familie Wessels van het grote bouwbedrijf VolkerWessels via een investeringsmaatschappij miljoenen in de club, meldt de NOS.

Door de nieuwe regelingen is FC Twente verlost van de acute zorgen over een faillissement. Helemaal uit de problemen is de club nog lang niet, want er staat nog altijd een schuld van ongeveer dertig miljoen euro open. De club staat bovendien een verhuizing te wachten van het trainingscomplex in Hengelo naar het trainingscomplex Het Diekman in Enschede, één van de eisen van de gemeente. Ook worden er voortaan 1965 tickets per seizoen beschikbaar gesteld aan inwoners van Enschede met weinig financiële armslag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.