FC Twente praat met potentiële nieuwkomers: 'Nooit op één paard wedden'

Reacties

FC Twente is druk bezig met de invulling van de selectie van volgend seizoen. De Tukkers concurreren volop met andere clubs uit het linkerrijtje. Twente kan de transfersom van Ramiz Zerrouki, die naar Feyenoord vertrekt, slechts gedeeltelijk herinvesteren.

FC Twente praat met potentiële nieuwkomers: 'Nooit op één paard wedden'
© Pro Shots

Twente richt zich voor de linksbuitenpositie op twee talentvolle spelers. Marouan Azarkan is er daar een van. Hij ligt nog één jaar vast bij Feyenoord. De behendige Rotterdammer maakt dit seizoen indruk op huurbasis bij Excelsior. FC Twente zat met hem om tafel, net als met Ruben van Bommel. De jongste zoon van Mark van Bommel heeft een aflopend contract bij MVV, maar wil dat verlengen om zijn club nog te laten profiteren van een transfer.

Technisch directeur Jan Streuer bevestigt gesprekken met Azarkan en Van Bommel. 'Maar het is nog niet duidelijk welke kant het opgaat. Je moet nooit op één paard wedden. Het is goed om met spelers te spreken en te weten of ze graag willen. Mensen worden al ongeduldig, willen meteen nieuwe namen. Maar er is geen haast. We zijn ons volop aan het oriënteren. En ook in juli en augustus komen er nog goede spelers op de markt.'

Ajacied Youri Regeer wil naar verluidt graag naar FC Twente komen, terwijl ook SC Heerenveen voor de rechtsback annex middenvelder in de markt is. Maar voor alle partijen is het afwachten. 'Ajax heeft nog niet helemaal besloten wat het met een aantal spelers wil.' Ook de toekomst van Anass Salah-Eddine staat daardoor nog geparkeerd. FC Twente zou hem graag definitief overnemen van Ajax. Ook is het streven om de van Manchester City gehuurde spits Manfred Ugalde te kopen.

Lees op VI PRO meer over de uitdaging die FC Twente in de zomer wacht. 'Wij moeten qua budget een slag gaan maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.