FC Twente pakt door: drie nieuwe aanvallers in een week tijd

Reacties

De opbouwwerkzaamheden bij FC Twente zijn in volle gang. Na een roerig seizoen zwaaiden de Tukkers deze zomer liefst vijftien spelers uit, maar inmiddels krijgt de selectie langzaam vorm.

FC Twente pakt door: drie nieuwe aanvallers in een week tijd
© Pro Shots

Lazaros Lamprou wordt vrijdag gepresenteerd als vijfde versterking voor de selectie van Ron Jans. De 22-jarige buitenspeler wordt gehuurd van PAOK Saloniki, waar hij het afgelopen seizoen weinig aan spelen toekwam. Lamprou keert zo tijdelijk terug in de Eredivisie, waar hij eerder uitkwam voor Fortuna Sittard. Namens de Limburgers was hij in 24 Eredivisie-duels goed voor zeven goals en zes assists.

Naast Lamprou komt er spoedig nog een tweede aanvaller naar Enschede. Danilo Pereira wordt gehuurd van Ajax. Bij de Amsterdammers brak hij in de slotfase van het voorbije seizoen door, maar na de komst van Antony en de rentree van David Neres is zijn uitzicht op speeltijd in de hoofdstad beperkt. Daarom maakt hij dezelfde keuze als ploeggenoten Noa Lang afgelopen half jaar en Kik Pierie komend seizoen.

De komst van Danilo biedt trainer Ron Jans wat meer opties in zijn voorhoede. Die was met alleen Queensy Menig, Vaclav Cerny en binnenkort Lamprou immers wat dun bezet en bovendien alleen met buitenspelers. Danilo speelde bij Ajax en Jong Ajax ook veel aan de zijkant, maar de 21-jarige Braziliaan kan ook goed uit de voeten als beweeglijke centrumspits.

Lazaros Lamprou snelt in dienst van Fortuna Sittard langs FC Utrecht-middenvelder Riechedly Bazoer.
© Pro Shots
Lazaros Lamprou snelt in dienst van Fortuna Sittard langs FC Utrecht-middenvelder Riechedly Bazoer.

Spoedig komt er ook nog een ander type spits naar Twente, zo vertelt technisch directeur Jan Streuer. 'Volgende week komen er nog twee spelers bij: een grote spits die als aanspeelpunt kan fungeren en een rechtsback. Als die binnen zijn, hebben we de grootste gaten in de selectie gevuld', aldus de td, die begin juni werd aangesteld als opvolger van Ted van Leeuwen. Sindsdien zette hij een trainersstaf neer en ging hij met een lege portemonnee op zoek naar aanvullingen voor de selectie van de Tukkers.

'We moeten nu echt kortetermijndenken. We moeten zo snel mogelijk een elftal neerzetten dat niet in de problemen komt. Dat betekent dat we nu veel jongens huren. Als het elftal staat, kunnen we gaan kijken of we meer eigen jongens kunnen gaan gebruiken. Spelers met meerjarige contracten of jongens uit de eigen jeugd, zodat we ook aan de lange termijn kunnen werken. Voor nu willen we vooral spelers met flair en met honger. Jongens die durven en die zich willen laten zien, leeftijd maakt daarbij niet zoveel uit.'

Op 7 augustus speelt Twente tegen Excelsior '31 zijn eerste oefenduel, dan hoopt Streuer de selectie grotendeels op orde te hebben. 'We zoeken nog een nummer 10 en een verdediger, maar voor sommige spelers moet je soms ook even wachten. Dat is niet anders', legt hij uit. Iets meer dan een maand later begint Twente de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Ondertussen is het ook zaak om de overgebleven sterkhouders binnenboord te houden. Zo is er wat sluimerende interesse voor doelman Joël Drommel. 'Maar ik verwacht dat hij blijft. Hij wil niet ergens tweede keeper worden. Als hij hier een nog goed seizoen draait, kan hij volgend jaar misschien een mooie transfer maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.