FC Twente moet Sadílek twee duels missen na omstreden elleboogstoot

Reacties

Voor Michal Sadílek zal de winterstop een paar weken langer duren. De middenvelder van FC Twente kreeg vlak voor zijn vakantie een omstreden rode kaart. Dat leverde hem een straf van drie wedstrijden schorsing op, terwijl het aangetekende beroep niet gewonnen werd.

FC Twente moet Sadílek twee duels missen na omstreden elleboogstoot

Sadilek werd in de wedstrijd tegen FC Utrecht uit het veld gestuurd, nadat scheidsrechter Richard Martens een duel met opponent Anastasios Douvikas bestrafte met een rode kaart. De arbiter zag een elleboogstoot in het handelen van de middenvelder. Die beslissing werd door de Eredivisionist uit Enschede na afloop flink bediscussieerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het beroep van FC Twente tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB leverde niets op. De Tukkers gingen niet akkoord met het voorstel, maar de tuchtcommissie van de voetbalbond besloot de straf te handhaven. Daardoor ontbreekt de international van Tsjechië nu tenminste twee Eredivisie-duels.

Behalve de eerstvolgende twee wedstrijden uitsluiting, waarin FC Twente Heerenveen en AZ treft, ontving Sadílek ook een voorwaardelijke straf van één wedstrijd schorsing. FC Twente kan nog in beroep gaan. Sadílek speelde tot dusverre alle competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.