Koploper FC Twente heeft zondag zeer gemakkelijk afgerekend met Feyenoord. Topscorer Fenna Kalma maakte een hattrick.

FC Twente
6 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Twente begon goed aan de wedstrijd. Na zes minuten was het al raak via Kayleigh van Dooren en na zo'n twintig minuten werd die voorsprong via Renate Jansen al verdubbeld. Zij maakte haar twaalfde doelpunt van het seizoen.

Na rust was het wederom snel raak. Topscorer van Nederland, Fenna Kalma, maakte er 3-0 van, waardoor de wedstrijd beslist was. Na een uur maakte Van Dooren haar tweede, gevolgd door nog en treffer van Kalma, die haar totaal op 28 goals bracht. Zij scoorde met een volley uit een hoekschop. In de extra tijd maakte Kalma haar hattrick compleet met een schot van afstand: 6-0.

Door de overwinning wipt Twente over Ajax heen en is het weer koploper van Nederland. De ploeg uit Enschede heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Feyenoord staat met 28 punten op de vierde plek.

Excelsior
Excelsior
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Nummer zes PEC Zwolle won zondag bij hekkensluiter Excelsior. Daniëlle Noordermeer zorgde er na 51 minuten nog voor dat Excelsior op voorsprong kwam, maar Moïsa Koot trok de stand al snel gelijk: 1-1. In de extra tijd ging PEC er toch met de overwinning vandoor. Amy Banarsie werd de matchwinner.

PEC blijft ondanks de nederlaag de nummer zes van de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Hekkensluiter Excelsior heeft negen punten en staat vijf punten achter op SC Heerenveen.