'FC Twente krijgt al drie weken cadeautjes'

Reacties

Op de valreep glipte vrijdag een punt door de vingers van FC Eindhoven. De Brabanders zetten grote vraagtekens bij de arbitrale beslissing in het voordeel van FC Twente.

'FC Twente krijgt al drie weken cadeautjes'

Branco van den Boomen maakte volgens scheidsrechter Freek van Herk de overtreding op Fred Friday, die diep in blessuretijd de beslissing bleek voor de ontmoeting tussen FC Twente en FC Eindhoven (1-0). Aitor Cantalapiedra benutte namelijk de toegekende strafschop.

Van den Boomen was zich van geen kwaad bewust. 'Onvoorstelbaar dat je daar een penalty voor krijgt', zei hij na afloop tegen FOX Sports. 'Als ik Twente was, zou ik ook niet zeuren. Ze hebben al drie weken achter elkaar een penalty gekregen en dat waren allemaal cadeautjes. Daarom winnen ze nu ook de wedstrijd, want voor de rest zat er niet veel in.'

FC Twente-trainer Marino Pusic had het idee dat Friday werd aangetikt. De coach was opgelucht dat zijn ploeg alsnog de winst had gepakt. 'Ik ben totaal niet tevreden over de wedstrijd', aldus Pusic. Routinier Wout Brama kon dat gevoel begrijpen. 'Als we vaker zo spelen, gaan we nog punten verliezen', aldus de middenvelder, die geen twijfel had over de juistheid van de beslissing over de strafschop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.