FC Twente is boos op Studio Sport

FC Twente is boos op Studio Sport. Directeur Johan Plageman besloot zelfs te bellen naar de redactie, omdat hij van mening is dat Daniel Majstorovic buitensporig hard werd aangepakt.

FC Twente is boos op Studio Sport

De Zweedse centrale verdediger is in opspraak doordat hij in de wedstrijd tegen FC Groningen twee keer met een elleboog Martin Drent op het hoofd raakte, met een bloedende hoofdwond als gevolg. In het televisieprogramma en ook later bij Studio Voetbal werd uitvoerig stilgestaan bij Majstorovic' ellebogen.

'Ik heb gebeld naar de NOS en gezegd dat ik teleurgesteld ben', verklaarde Plageman in de Twentsche Courant Tubantia. 'Ik begrijp niet dat alles zo breed werd uitgemeten. Ik begrijp ook niet dat de commentator tot twee keer roept dat het een bewuste elleboogstoot was.'

'En ik begrijp ook niet waarom Studio Sport alleen Martin Drent na de wedstrijd in beeld brengt en niets aan Majstorovic vraagt. Bovendien was de vraag die Drent kreeg suggestief: of Drent Majstorovic zou beschermen tegenover de aanklager. Met andere woorden: het vonnis was al geveld. Daar ben ik erg boos over.'

Scheidsrechter Ruud Bossen liet tijdens de wedstrijd de incidenten onbestraft, maar de KNVB besloot dinsdag een vooronderzoek in te stellen naar de acties van de Scandinavische Tukker. Majstorovic zelf gaf al aan dat hij niet met opzet had gehandeld, en daarin wordt hij gesteund door coach Rini Coolen en Plageman.

Bekijk hier al onze video's