FC Twente in tumultueus duel voorbij Fenerbahçe

FC Twente heeft in het Belgische Tielbeke in een oefenduel de Turkse kampioen Fenerbahçe verslagen. In de eerste helft maakte de Tukkers indruk en stond er binnen 38 minuten een 4-0 voorsprong op het scorebord. Semih Sentürk zorgde met drie treffers voor de eindstand: 4-3.

Al na twee minuten kwam de formatie van trainer Co Adriaanse op voorsprong. Een van richting veranderd schot van Dwight Tiendalli trof doel. Steven Berghuis vergrootte na een kwartier spelen de voorsprong. De manier waarop de aanvaller dit deed was fraai; hij nam de bal handig over van Nacer Chadli en schoot feilloos raak in de verre hoek: 2-0.

Nog voor rust profiteerde Luuk de Jong (foto) twee keer van chaos in de defensie van Fener. Bij de tweede goal van de Twente-spits was opnieuw een positieve rol weggelegd voor Berghuis.

Op slag van rust was Sentürk voor het eerst trefzeker, waarna Nikolay Mihaylov met een ultieme redding en een beetje hulp van de lat de tweede tegentreffer nog kon voorkomen. De inzet voorafgaand aan de knappe actie was van de Spanjaard Daniel Güiza.

In het tweede bedrijf was Twente een stuk minder dominant. Fenerbahçe, bij wie voormalig Twente-aanvaller Miroslav Stoch in de basis begon, ging zodoende steeds nadrukkelijker op zoek naar meer doelpunten. Die kwamen er via Sentürk. Hij completeerde zijn valse hattrick met nog twee doelpunten. Vrijdag komt Twente opnieuw in actie in het kader van de zogenaamde Iriscup. Dan is het Belgische Standard Luik de tegenstander.

Overigens speelde Twente met rouwbanden en werd er tevens een minuut stilte in acht genomen ter herinnering aan de slachtoffers die vielen bij de catastrofe in de Grolsch Veste. Daar stortte tijdens de verbouwingen een deel van het dak in. Twee bouwvakkers overleefden het ongeluk niet, veertien mensen raakten gewond. Foto: VI Images