FC Twente in eigen huis onderuit tegen Feyenoord

Feyenoord heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met FC Twente (0-2). De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde in Enschede voor het eerst sinds het seizoen 2005/06.

FC Twente-trainer Steve McClaren kon tegen Feyenoord niet over zijn sterkste verdediging beschikken. Douglas Franco Teixeira en Roberto Rosales ontbraken vanwege een schorsing, terwijl Nikolay Mihaylov en Peter Wisgerhof geblesseerd waren. De vier werden in De Grolsch Veste vervangen door Rasmus Bengtsson, Sander Boschker, Nils Röseler en Dwight Tiendalli.

Toch kwam de de defensie in de eerste helft van het duel met Feyenoord zelden onder druk te staan. Maar ook FC Twente creëerde nauwelijks kansen. Pas in de laatste zeven minuten voor rust was er wat actie voor beide doelen. Boschker reageerde attent bij inzetten van Jordy Clasie en John Guidetti, terwijl Erwin Mulder aan de andere kant goed ingreep bij een schot van Ola John.

De tweede helft was vier minuten oud toen Feyenoord op voorsprong kwam. Een voorzet van Jerson Cabral werd gemist door Guidetti, maar verdediger Röseler kopte de bal wel binnen. Ook na de openingstreffer deed Feyenoord weinig onder voor FC Twente, toch kreeg de thuisclub goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Kort na de 0-1 was Luuk de Jong uit de draai als eerste dichtbij.

Ook Nacer Chadli (twee keer), Willem Janssen en invaller Nicky Kuiper zorgden voor gevaar, maar Feyenoord-doelman Erwin Mulder hield zijn doel schoon. Aan de andere kant appelleerden de Rotterdammers tevergeefs om een penalty nadat Guidetti in het strafschopgebied onderuit ging na een duel met Kuiper. Vier minuten later had de Feyenoord-aanhang alsnog reden tot juichen.

Invaller Sekou Cissé besliste de wedstrijd in de 86ste minuut in het voordeel van Feyenoord. De aanvaller kreeg een voorzet van Ruben Schaken terwijl hij met de rug naar het doel stond en uit de draai wist hij Boschker door de benen te passeren, waardoor de overwinning een feit was. Voor FC Twente betekende dat de tweede competitienederlaag op rij na het 3-1 verlies vorige week bij NEC.

Feyenoord neemt door de zege de vijfde plaats over van SC Heerenveen, dat met 5-1 onderuit ging bij PSV. FC Twente zag de Eindhovenaren juist passeren en bezet nu de vierde plaats. Foto: VI Images