FC Twente hoopt op Rutten en denkt aan Van Leeuwen

Reacties

FC Twente hoopt deze week van Fred Rutten de definitieve toezegging te krijgen dat hij toetreedt tot de raad van commissarissen. Een aanbod om terug te keren als technisch directeur legde Rutten naast zich neer, omdat hij reeds zijn ja-woord had gegeven om ook volgend seizoen te fungeren als trainer van Maccabi Haifa. Voor de functie van td is Ted van Leeuwen nu in beeld.

FC Twente hoopt op Rutten en denkt aan Van Leeuwen

De constructie dat Rutten vanuit Israël het technische beleid in Enschede gaat controleren is verre van ideaal, maar wordt door FC Twente voor lief genomen, omdat het Rutten dan in ieder geval binnen heeft. Mocht zijn contract in Israël eindigen – vroeg dan wel laat – dan kan hij in De Grolsch Veste verder als technisch directeur.

FC Twente is verder druk doende een sterkte-zwakte-analyse van de technische organisatie te maken. Indien nodig, zullen krachtige maatregelen niet worden geschuwd. De inrichting van de selectie is in handen gelegd van hoofd scouting Evert Bleuming.

Om het technische apparaat verder vormen te geven, speelt de club met de gedachte om voormalig technisch manager Van Leeuwen terug te halen. Van Leeuwen is momenteel directeur van het Deense Esbjerg fB en maakte eerder in Enschede indruk met zijn netwerk waaruit spelers als Bruno Uvini en Enes Ünal kwamen. Van Leeuwen werkte bovendien eerder al nauw samen met Fred Rutten bij Vitesse en was ook de man die Marino Pusic in 2015 als assistent naar FC Twente haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.