FC Twente hijgt dankzij Rots en Unnerstall Feyenoord in de nek

FC Twente heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De Tukkers zitten dankzij een doelpunt van Daan Rots en geweldig keeperswerk van Lars Unnerstall nummer drie Feyenoord, dat zondag uit tegen koploper Ajax speelt, op de hielen.

FC Twente
FC Twente
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Twente verloor in de Eredivisie in eigen huis nog nooit van PEC en slaagde er zaterdag in om die reeks te verlengen. Dat gebeurde wel met meer moeite dan nodig was. Twente kreeg vooral voor rust behoorlijk wat kansen, maar ging daar niet erg zuinig mee om. PEC bleef zo in leven en kwam na een uur ook erg dicht bij de gelijkmaker. Unnerstall bewees op dit moment weer eens dat hij een geweldige keeper is en hield zijn ploeg op de been.

In de eerste helft kwam Unnerstall nauwelijks in het verhaal voor. Twente drong PEC naar achteren en kreeg al kansen voor Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel, voordat Rots de score opende. De aanvaller werd bediend door Michel Vlap, die goed had doorgezet en de bal op een presenteerblaadje had aangeboden. Vlak voor rust had Vlap weer voor een assist moeten kiezen, deze keer voor Van Wolfswinkel, maar nu ging hij voor eigen succes. Dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Kort in de tweede helft kreeg Twente (overigens zonder de vanwege een coronabesmetting afwezige hoofdtrainer Ron Jans) weer een goede kans. Nu haalde Bram van Polen een inzet van Julio Pleguezuelo uit de doelmond weg. PEC bleef zo in de wedstrijd en vond na een klein uur bijna de 1-1. Met de kopbal van Thomas van den Belt was erg weinig mis, maar de redding van Unnerstall was van wereldklasse. Niet lang hierna schoot Slobodan Tedic niet bijster ver naast.

De mogelijkheden gaven PEC nieuw geloof op een goed resultaat en de laagvlieger liet zich in het laatste halfuur regelmatig op de helft van Twente zien. Daar kwamen echter niet veel kansen uit: Daishawn Redan loste nog wel een gevaarlijk schot, maar vond Unnerstall op zijn pad. Vlak voor tijd vergat Joshua Brenet aan de overkant om zichzelf te belonen na een geweldige individuele actie.

Twente verdedigde zijn voorsprong met succes en staat nu nog maar één punt achter op nummer drie Feyenoord, dat zondag De Klassieker speelt. Een andere concurrent van Twente in de strijd om de derde plek, AZ, gaat op bezoek bij Willem II.