FC Twente herovert koppositie dankzij treffers Eredivisie-topscorer Kalma

Reacties

FC Twente heeft zondag de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heroverd. De Enschedese vrouwen versloegen in eigen huis PSV met 3-1 en klimmen over Ajax heen, dat vrijdag de koppositie nog innam.

FC Twente herovert koppositie dankzij treffers Eredivisie-topscorer Kalma
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
PSV
PSV

In de eerste helft was het lang wachten op de openingstreffer. Fenna Kalma scoorde twee minuten voor rust op aangeven van Anna-Lena Stolze. Voor PSV was er toen nog niet veel aan de hand. Helemaal toen Desiree van Lunteren de gelijkmaker maakte in de 68ste minuut.

Lang kon de uitploeg niet genieten van die treffer, want Stolze en Kalma maakten er achtereenvolgens in vier minuten tijd 2-1 én 3-1 van. De 4-1 in de 80ste minuut leek ook een feit, maar die treffer werd afgekeurd.

Voor Kalma was het een extra mooie middag. De topscorer van de Eredivisie maakten haar 21ste en 22ste treffer. FC Twente is zoals gezegd koploper, PSV is terug te vinden op de derde plaats.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Alkmaar
Alkmaar

Feyenoord Vrouwen opende na een klein halfuur de score op Varkenoord. Een schot van Annouk Boshuizen belandde via Nicole Stoop in het doel. De thuisploeg nam die voorsprong mee de kleedkamer in, maar na rust kwamen de bezoeksters langszij toen Sanne Koopman de bal van dichtbij binnen gleed. Alkmaar werd sterker, maar ging door een prachtige vrije trap van Romée van de Lavoir alsnog ten onder in Rotterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen had in het eerste halfuur het beste van het spel, maar kwam toch op achterstand. Danique Noordman profiteerde van een fout in de Haagse defensie: 0-1. Niet veel later werd het ook 0-2: Kely Pruim rondde af na voorbereidend werk van Marushka van Olst. ADO ging op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook diverse kansen voor. Na een uur kopte Jannette van Belen bijvoorbeeld tegen de paal. Door de overwinning staat PEC steviger op de vijfde plaats.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
24
19
3
2
95-26
+69
60
2
Ajax
24
17
3
4
70-22
+48
54
3
PSV
24
13
4
7
35-29
+6
43
4
ADO Den Haag
24
11
6
7
49-32
+17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.