FC Twente hengelt Manchester City-talent Latibeaudiere binnen

Reacties

De selectie van FC Twente heeft op de laatste dag van de transferwindow nog de nodige veranderingen ondergaan. De verrassend sterk aan de competitie gestarte club versterkte zich met Joël Latibeaudiere, een negentienjarige speler van Manchester City Onder-23.

FC Twente hengelt Manchester City-talent Latibeaudiere binnen

'Joël kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten en in die linie zaten we dun in de spelers', licht technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente toe. Latibeaudiere wordt voor de rest van het seizoen gehuurd en meldt zich pas in de loop van volgende week in Enschede. Eerst heeft hij met Engeland Onder-20 nog interlandverplichtingen tegen Nederland (donderdag) en Zwitserland (maandag).

Tegenover de komst van Latibeaudiere staat het vertrek van een viertal spelers. FC Twente nam maandag eerder al afscheid van Jeroen van der Lely (23), Jelle van der Heyden (24), Tom Boere (26) en Andreas Laukart (20). Vleugelverdediger Van der Lely en middenvelder Van der Heyden vervolgen hun allebei carrière bij Vendsyssel FF, dat uitkomt op het tweede niveau van Denemarken.

Centrumspits Boere vond onderdak bij KFC Uerdingen in Duitsland, een club uit de Derde Liga. Middenvelder Laukart keert terug in de Keuken Kampioen Divisie, bij FC Den Bosch. Voor allevier gold dat ze tot het einde van dit seizoen bij FC Twente onder contract stonden en transfervrij vertrekken. De Enschedeërs hebben bij het kwartet wel een doorverkooppercentage bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.