FC Twente heeft Weghorst nog niet uit het hoofd gezet

Reacties

Na het vertrek van Manfred Ugalde zong de naam Wout Weghorst rond bij FC Twente. Tot een deal kwam het niet, maar vanuit Enschede werd wel contact gelegd met de spits. Twente wil in de zomer nog een poging wagen.

FC Twente heeft Weghorst nog niet uit het hoofd gezet
© Pro Shots

Weghorst staat nog tot medio 2025 onder contract bij Burnley, dat hem dit seizoen verhuurt aan 1899 Hoffenheim. Zo werd een deal in de winterstop een lastig verhaal. 'Ik had de lat hoog liggen', aldus technisch directeur Arnold Bruggink in gesprek met VI. 'Dus ja, ik heb hem gevraagd. Nu was het niet mogelijk Wout te halen, het lag nu gecompliceerd. Maar je denkt ook naar de toekomst toe. Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt over waar zijn hart ligt, dan zullen we gek zijn als we dat contact niet houden.'

De spits gaf aan graag nog een keer voor Twente te willen spelen, mogelijk komt het daar volgend seizoen van. Bruggink: 'Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Burnley. Het ligt eraan hoe de situatie in de zomer is, voor hem en voor ons. Maar ik zou het graag willen. Dat is wel duidelijk.' Uiteindelijk haalde Twente in de winterse periode een nieuwe spits, Myron Boadu werd gehuurd van AS Monaco.

In de nieuwste VI komt Twente-directeur Bruggink aan het woord over het vertrek van Ugalde en we spraken met Boadu. Dit is ook allemaal te lezen op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.