FC Twente heeft Tioté zo goed als binnen

Terwijl Schalke 04 hapert bij de transfer van Orlando Engelaar, heeft FC Twente in de persoon van Cheik Tioté zo goed als zeker een verdedigende middenvelder binnen.

FC Twente heeft Tioté zo goed als binnen

Roda JC had Tioté graag in Kerkrade gehouden, maar de Limburgse club moet lijdzaam toezien hoe FC Twente de huurling gaat losweken bij Anderlecht. De 21-jarige middenvelder is met de Enschedese club al persoonlijk rond.

Voorzitter Joop Munsterman verwacht op korte termijn tot een vergelijk te komen met Anderlecht. Met de Brusselse club moet hij tot een akkoord komen over een afkoopsom voor het nog tot medio 2010 lopende contract van Tioté.

De onderhandelingen over de overgang van Orlando Engelaar naar Schalke 04 verlopen moeizaam. 'Het verschil tussen vraag en aanbod is veel te groot', zegt voorzitter Joop Munsterman in TC Tubantia. 'En sinds dat eerste gesprek heeft Schalke zich nog niet weer bij ons gemeld.'

De preses van de Tukkers wil van een afscheid van verdediger Douglas niets weten. 'Die gaat onder geen beding weg bij ons.' De Braziliaan werd in verband gebracht met Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen